Feb 15, 2018

Hur tänkte vi? › Odorem Mundi™

 

Hur tänkte vi med Odorem Mundi?

Produkt och förpackningsdesign ligger oss varmt om hjärtat. Att få samarbeta med det nya och uppstickande parfymvarumärket Odorem Mundi™ blev ett drömprojekt. Men hur tänkte vi och “OdMi”-gänget, egentligen?

OdMi-killarna (Broström & Billgren) hade en väldigt tydlig bild av sin produkt; Den ska vara tidlös, avskalad och eko, med en premiumkänsla. Super tänkte vi. Konkret och helt rätt i tiden! Vi kör.

Logotypen

Vi började med att utveckla logotypen, som resulterade i en retromodern tolkning. Lite Chanel fast med en “dofttwist” (se O:et). Vi vill att varumärket ska kännas som det funnits länge, men även hålla länge.

Vi ramade även i logotypen på etiketten, och förpackningen. Som en dekorativ detalj.

EKO-symbolen

För att förtydliga produktens kvalitet tog vi fram en eko-symbol. Som fick äran att pryda framsidan. Istället för att jobba med tjusig grafik runt om kände vi att bara genom att sätta denna på framsidan, med andrum. Skulle det bli helt rätt utan att kännas för naket.

Förpackningen (och etiketten)

Förpackningens (kartongens) lite ruffa yta var mer eller mindre bestämd – Vilket vi köpte rakt av och kände skulle synka fint med helheten. Det vi däremot brottades med var hur vi skulle särskilja CRUDE-doften från LIBRE-doften. I processen kom vi fram till att då Crude betyder RÅ och Libre FRI kände vi att det var nästan två ytterligheter. Lite Yin & Yang. Svart och vitt. Så blev det.

Det blev att vi valde att screentrycka negativ (vitt) tryck för Libre och Svart för Crude. Klock-rent. Som en kul konflikt valde vi att göra tvärtom på etiketten (se bilder ovan), där den dominanta och mest passande färgen fick ta plats.

Slutresultatet ser ni som sagt i kollaget ovan.

Hade ni gjort det annorlunda?
:Peter

 

Pfft! 
Har ni inte luktat på denna fantastiskt doftande herrparfym bör ni göra det! Finns på nätet på bl a eleven.

 


~ KUDOS FILOSOFI ~

VI HJÄLPER DIG HITTA FORMEN
Vi hjälper modiga kunder att nå sin fulla potential genom att skapa starka varumärken.
Genom strategiskt tänk och stark formgivning.
Oavsett om det gäller företag, produkter eller personliga varumärken.

 


 

Följ och inspireras. Läs och följ gärna ™Bloggen/Varumärkesbloggen för tips och trick för vad du kan göra själv i ditt varumärkesarbete.
Om du gillar det vi gör supporta och följ oss även på Facebook. Vi är alltid öppen för en kul dialog om varumärkesbyggande och formgivning.

 

written by Peter

I Create. Therefore I am.

Make my day – with a comment!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.