Bryggmästarens™ › konceptdesign

Art Direction, Branding/Concept, Graphic Design, Illustration/3D, Package Design, Product Design, Profiling/Logotypes

UPPDRAG: Re-designa och ta fram ett helt nytt premium koncept för hela Bryggmästarens™ sortiment.
UPPDRAGSGIVARE: Åbro
ÖVRIGT: Idé, layout, grafisk design och illustration.

Re-design. Ett varumärke mår bra av att utvecklas. Att fastna i gamla mönster kan vara förödande. Stora frågan är; ska man göra en stor eller en liten förändring? En god analys ger svaret på den frågan.

 

KONCEPT

EN VÄLSMAKANDE HEMLIGT
Bryggmästarens öl har en långt och gedigen historia. Ett hantverk som gått arv, från mästare till arvtagare. Bryggmästarens är en modern gentleman som är trygg i sig själv och har inget behov av att hävda sig men hen är också medveten och följer nyfiket med sin samtid. När det nu är dags för Bryggmästarens att få en ny kostym ska den behålla andan av den gamla traditionen men även klä sig för det som komma skall. En öl andra moderna gentlemän kan hålla i handen och känna samhörighet med.

DESIGN – GRAFIK

NYGAMMALT
Den grafiska designen är en återblick men med sikte på framtiden. Varumärket Bryggmästarens™ tar för sig och stoltserar med sin närvaro.

När vi tog oss an denna utmaning tog vi avstamp i kärnvärdena.

ENKELHET
Designen är avskalad och tidlös. Det vackra ligger, som bekant, ofta i det enkla. Därför har vi valt att arbeta med enstaka rena färger. Det snirkliga är en flört med historien, hantverket och dess gyllene ingredienser. Typografin en hint om framtiden. En öl för den medvetna helt enkelt.

ÄRLIGHET
Vi låter ölen tala utan att försöka kollra bort konsumenten med flashig design. Grunden i ölen är humle och korn, därefter har bryggmästaren med sitt stora kunnande skapat en unik produkt. Därför hittar man också dessa element i designen. Långsiktighet – Eftersom vi satsat på en tidlös design har den lång livslängd. Otrendig men rätt i tiden. Genom att dessutom arbeta med enstaka färger kan produktkatalogen växa näst in till i oändlighet innan färgkombinationerna tar slut. Det kanske kan uppfattas som kontrastlöst men det förstärker intrycket av det hemlighetsmakeri som hantverksarvet omsluts av.

”BRYGGMÄSTAR’N”
Som en humoristisk association till bryggmästarehistorien har en symbol tagits fram. En Bryggmästare med humleskägg, kornmustasch och kunskapens glasögon. Som avnjuter ölets gyllene droppar. En perfekt ”ikon” för digitala kanaler.

TYPSNITT
NEO SANS – Ett typsnitt i tiden, som bryter och kontrasterar vackert mot den anrika Bryggmästarens-logotypen.

FÄRGKODAT SOBERT
Etiketten ska tala. De inpräntade färgsättningarna lika så. Ser man flaskan på avstånd ska man genast känna igen vilken typ av öl det är man ser. Färgkoderna har fått sig en uppgradering i form av lite mer studs i färgsättningen.

Den ovala formen är taget från den gamla designen för att trogna konsumenter fortfarande ska känna igen sig.

FÄRGKODER I CMYK
PREMIUM GOLD: 20/30/75/30
PREMIUM DARK: 65/70/70/75
BÄSTA PILSNER: 0/0/0/0
BÄSTA MELLANÖL: 60/0/100/0
BÄSTA EKOLOGISKA: 80/30/70/30 PALE ALE: 80/55/50/30

HÅLLBAR DESIGN
Vem älskar inte att hålla och dricka direkt ur en ölflaska!? Den känslan har förvaltats i form av grepp. Fingrar som sjunker in i flaskan för det perfekta greppet.  I övrigt är formen på flaskan i klassisk utformning. Tradition möter framtid har varit ledorden i designprocessen.

SYNS ALLTID
En bonus i flaskdesignen är att etiketten alltid syns från rätt håll.

SÅ HÄR BLEV DET!

En modern men ändå tidlös design som pryder vilken tillställning som helst. Eftersom Bryggmästarens är en social varelse som gärna ses och hörs finns även några humoristiska inslag som lyfter den nya kostymen såsom texten på halsetiketten och ”Bryggmästar’n” på kapsylen.

EFFEKTER
Grafiken på etiketten är präglad och kan även lackas för att lyftas ytterligare. En exklusiv kombination som ger kostymen det där lilla extra. Burken har fått en skumkrona av guld.

RESTERANDE BRYGGMÄSTARENS™
När hela gänget presenterar sig får vi en skön uppställning med olika egenskaper och temperament. Här finns något för alla smaker.

BRYGGMÄSTARENS™ SPECIAL EDITION
Här presenteras en aktuell variant av en Special Edition – Julölen. Designen särskiljer sig genom att tryckas i silver direkt på flaskan alternativt på en transparant etikett. Här har ”Bryggmästar’n” också fått ikläda sig rollen som festens tomte. ”Bryggmästar’n” är en skojfrisk figur som även kan klä ut sig till exempelvis en bock (Amber) eller dra på sig en tyrolerhatt (Oktoberfest).

 


~ KUDOS FILOSOFI ~

VI FÅR DIG ATT BLI OUTSTANDING
Vi hjälper modiga kunder att nå sin fulla potential genom att skapa starka varumärken.
Oavsett om det gäller företag, produkter eller personliga varumärken.

 


 

Följ och inspireras. Läs och följ gärna ™Bloggen/Varumärkesbloggen för tips och trick för vad du kan göra själv i ditt varumärkesarbete.
Om du gillar det vi gör supporta och följ oss även på Facebook. Vi är alltid öppen för en kul dialog om varumärkesbyggande och formgivning.

 

Make my day – with a comment!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.