Jun 14, 2017

Ögonkakao möter Herb Lubalin. En oläslig logotyp

Gösta Lindwall illustratör logotyp

Att rita en logotyp till en illustratör öppnar upp för något oläsligt. Ja, du läste rätt. Oläsligt. Äntligen!

Vad!? En oläslig logotyp! Kan man? … får man göra så?

Mitt svar är JA!

… om analysen säger så. Med oläsligt menar jag inte gibrish (även om tanken är lockande nu så här i efterhand), utan snarare något som är mer dekorativt och kanske inte jättetydligt att läsa vid första ögonkastet. Lite konstnärligt och mer dekorativt än något annat.

Min analys landade i att Gösta Lindwall är en fantastisk illustratör som egentligen inte behöver en avsändare eller visitkort, egentligen. Mest för att han har ett så pass inarbetat namn (starkt varumärke i sig) och lever på sin långa erfarenhet och goda rykte.

Bara därför måste han ju ha det.

Arkitekturinspirerad

Under mina samtal med Gösta har det mer och mer kommit fram att han har ett stort arkitekturintresse. Och en förkärlek för Art Deco. YES!, tänkte jag. Hur ofta får man chansen att göra något Art Decoinspirerat idag, 2017!? Så det blev det givna spåret. Jag kände direkt att jag ville rita en spännande ordbild à la Herb Lubalin.

Pricken över i blev Göstas kala huvud och rektangulära glasögon i Ögonkakaotappning. Låter kanske helt galet. Men jag är väldigt nöjd med denna ologiska logiska komposition, vad säger du?;

Just, ja. Jag klämde in en blyertspenna också. Ser du den?

I övrigt samverkar vi med Gösta och anlitar honom så ofta vi behöver få något illustrerat. Det borde du göra också.

Besök Göstas nya webbsida/portfolio

 

P.S. Kul info. 
Gösta har illustrerat i Fantomen med den egna serie, De Utvalda i flera år. Och till hösten har jag övertalat honom att ha en serieutställning i våra nya lokaler. Håll kakaoögonen öppna efter detta!

 

written by Peter

I Create. Therefore I am.

Make my day – with a comment!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.